Filteren op

Prijs

  • € 2,00 - € 91,00

StrijkerShops

Subcategories

Er zijn 83 producten.

Item 1-18 van 83 in totaal item(s)

Actieve filters

Item 1-18 van 83 in totaal item(s)

Torx Schroeven

Torxschroeven

Torxschroeven worden in de bouw vaak gebruikt. De benaming Torx heeft te maken met de kop van de schroef, of beter gezegd, de vorm in de kop. Ze zijn veilig, kwalitatief en door de verschillende maten en omvangen zijn ze uiterst geschikt voor diverse projecten. Deze schroefdraadverbindingen zorgen voor een stevige constructie. Vind goedkope schroeven met torx kop bij PROBO products. 

Wat zijn torxschroeven?

Torxschroeven zijn schroeven waar een torx schroefkop als aandrijving op zit. Dit is een zeshoekige aandrijving. Door deze stervormige uitsparing ervaar jij meer grip en draaikracht tijdens het monteren. De torx schroeven worden vaak gebruikt in diverse toepassingen, waaronder elektronica, auto-industrie, machinebouw en industriële toepassingen. 

De voordelen ten opzichte van reguliere schroeven is het verkleinde risico op slippen en  beschadigingen van de schroefkop. Daarbij heb je een hoger draaimoment, wat de projecten versnelt. De torx schroef wordt gezien als een betere, betrouwbaardere en veiligere optie ten opzichte van niet-torx producten.  

Een torx schroef maakt monteren eenvoudig

Door gebruik te maken van tx schroeven heb je als klusser niet veel meer nodig aan koppelstukken. Je hebt enkele specifieke tools nodig, waaronder een tx schroevendraaier en torx bitjes. Daarbij is het belangrijk dat de juiste maat wordt aangeschaft, zodat de schroefkop past. Bij PROBO products is dit geen probleem! Wij maken gebruik van één maat, waardoor jij maar één schroevendraaier en bitje nodig hebt voor al je klussen. 

Er zijn verschillende maten Torx-schroeven beschikbaar, aangeduid met een T gevolgd door een cijfer (bijv. T10, T15, T20, enzovoort), waarbij elk nummer een specifieke maat vertegenwoordigt. Hoe hoger het cijfer, hoe groter de kop. In het torx schroeven assortiment van PROBO vind je allemaal maten met TX20. 

Deze stervorm zorgt voor betere grip en heeft als voordeel dat de kracht van de schroefboormachine beter wordt overgebracht. Daardoor springt het bitje er niet snel meer uit en wordt uw klus een stuk eenvoudiger en lichter. Dit levert dus aan de ene kant tijdwinst op en aan de andere kant wordt uw lichaam minder belast. Twee goede redenen om gebruik te maken van deze schroeven, al zeggen we het zelf.

Gebruiken in de volgende ondergronden

Benieuwd of dit type geschikt is voor jouw klus? Bekijk dan de ondergronden waar de gewone en RVS Torx schroef bruikbaar voor zijn. 

  • Hout: dit type is geschikt voor houten constructies, houten meubels en vloeren. Door de goede grip verkleinen zij de kans op beschadigingen. 
  • Metaal: gebruik een torx schroef voor metalen materialen, waaronder staal, aluminium, messing en meer. Door de weerstand tegen slippen en de hoge draaimomenten kan de schroef hier gemakkelijk doorheen komen. 
  • Kunststof: het is mogelijk om dit product te gebruiken bij kunststof, zoals PVC, acryl, polycarbonaat, maar houd wel in je achterhoofd dat de gekozen schroef en het draaimoment geschikt zijn voor dat type kunststof. 

Houd er altijd rekening mee dat je de geschikte schroef kiest. Hierbij moet je letten op de maat, de lengte en de geschiktheid per materiaal. Vraag altijd om hulp wanneer je hier zelf niet uitkomt. De specialisten van PROBO kunnen je altijd advies geven over de geschikte Torx schroeven voor jouw project. 

Belangrijk verschil tussen een Pozidriv en Torx schroef

Een belangrijk verschil bij tussen Pozidriv schroeven en Torx schroeven en schroeven met een normale kop, is dat het bitje exact moet passen. Bij standaard schroeven is een schroevendraaier of bitje dat in de buurt komt vaak ook voldoende. Bij de TX schroeven moet het dus precies passen om te werken. Zo haal jij ook de maximale kracht uit de schroef.

Torxschroeven kopen bij PROBO products

De beste torxschroeven kopen doe je bij PROBO products. Deze zijn van hoge kwaliteit en hebben allemaal één maat kop. Hierdoor hoef jij als klussen maar één torx schroevendraaier of bitje aan te schaffen. Wacht niet langer en bestel de beste torx schroeven bij PROBO!

Torxschroeven kopen?