Filteren op

Prijs

  • € 1,00 - € 98,00

StrijkerShops

Subcategories

Er zijn 427 producten.

Item 1-18 van 427 in totaal item(s)

Actieve filters

Item 1-18 van 427 in totaal item(s)

VZ Schroeven

VZ schroeven kopen?

Bent u op zoek naar de sterkste schroef die geschikt is voor elke klus binnenshuis? Kies dan voor een van onze VZ schroeven. Deze schroeven zijn verzinkt wat betekent dat er een speciale verzinklaag is aangebracht op de schroeven. Dankzij deze laag worden de ijzerwaren beschermd tegen corrosie, het grootste probleem waardoor schroeven zouden kunnen breken. Verzinkte schroeven kunnen worden gebruikt voor diverse toepassingen. We hebben ze onder andere in de vorm van montage-, muur-, beton- en afstandschroeven. Voor welke binnen toepassing u ze ook nodig heeft, VZ schroeven kopen doet u bij PROBOproducts.nl.

Wat zijn verzinkte schroeven?

Verzinkte schroeven kenmerken zich dus door de verzinkte laag die is aangebracht op de schroeven. Uiteraard geldt: hoe dikker de verzinklaag is aangebracht, hoe groter de bescherming tegen corrosie is. Dit zeggen we doordat er meerdere verzinkingsmethoden zijn. Lees verder voor de diverse verzinkingsmethoden

Thermisch verzinken

Het bekendste en tevens meest gebruikte verzinkingsmethode van onze VZ schroeven is thermisch verzinken. Bij deze methode worden de ijzerwaren ondergedompeld in zinksmelt. Zink reageert op ijzer waardoor er een sterke verzinklaag ontstaat. Deze is zeer goed gehecht en is daardoor corrosiebestendig.

Sherardiseren

Bij sherardiseren worden schroeven op hoge temperatuur (om en nabij 400ºC) in afgesloten trommels in zinkstof gegloeid. Hiermee ontstaat een sterke verzinklaag dat milieuvriendelijk is ‘aangebracht’.

Elektrolytisch verzinken

Een ander bekende verzinkingsmethode is het elektrolytisch verzinken. Hierbij worden de ijzerwaren in een zoutoplossing van metaal gedompeld. Met behulp van een aangesloten stroombron mengt het metaal uit de oplossing zich met de schroef. Het resultaat is een gladde en dunne verzinkslaag van zo’n 3 tot 30 micrometer.

Wat is het verschil tussen verzinkt en RVS?

Er zijn een aantal verschillen tussen verzinkt en RVS materiaal. Allereerst zijn de verzinkte schroeven de sterkst mogelijke ijzerwaren in ons assortiment. Zoals hierboven beschreven beschermt de verzinklaag tegen corrosie waardoor de VZ schroeven nagenoeg onbreekbaar zijn en langer meegaan dan het RVS materiaal. Aan de ander kant is het belangrijkste kenmerk van de RVS schroef dat het nooit zal roesten of verbranden, in tegenstelling tot het verzinkte materiaal. Dit kan echter alleen gebeuren wanneer de verzinklaag is aangetast. Voor gebruik is het dan ook erg belangrijk om uzelf af te vragen welk materiaal u nodig heeft.

Service van PROBOproducts

RVS schroeven kopen doet u erg voordelig bij PROBOproducts. Onze producten zijn van hoge kwaliteit en wij vinden daarnaast service erg belangrijk. Komt u er dus niet uit? Of heeft u een vraag over een van onze producten? Bel of mail ons dan gerust. Wij helpen u graag met het maken van de beste keuze. Heeft u een keuze kunnen maken? Bestel dan eenvoudig online en geniet van onze gratis verzending bij een bestelling van minimaal €50. Daarbij kunt u als bedrijf bij ons kopen op rekening. Wij horen graag van u!

 

VZ Schroeven [Verzinkt] ➤ Bestel bij