Filteren op

Prijs

  • € 5,00 - € 73,00

StrijkerShops

Subcategories

Er zijn 118 producten.

Item 1-18 van 118 in totaal item(s)

Actieve filters

Item 1-18 van 118 in totaal item(s)

Slotbouten

Met Probo slotbouten maakt u super sterke verbindingen waarop u kunt vertrouwen. Deze bouten worden voornamelijk gebruikt bij houtconstructies. Kies uit verschillende maten en vind de slotbout voor uw klus. 

Wat zijn slotbouten?

Slotbouten zijn bouten met een gladde ronde kop, gevolgd door een zeshoekig gedeelte (bekend als het “slot”) met daaronder een schroefdraad. Deze bouten zijn speciaal ontworpen voor gebruik in constructie- en bevestigingstoepassingen waarbij een extreem sterke verbinding vereist is.

 

Het bevestigen van deze bouten gebeurt door middel van een moer. Door de vorm van het vierkante gedeelte onder de kop, draait dit niet mee tijdens het aandraaien van de bout. In het geval van het bevestigen van metalen onderdelen met behulp van deze bouten, past het vierkante gedeelte naadloos in een vierkant gat, wat voorkomt dat de slotbout meedraait.

Maten van slotbouten

Slotbouten zijn verkrijgbaar in verschillende maten om aan de uiteenlopende behoeften van verschillende toepassingen te voldoen. De maat van de kop wordt aangeduid door de letter M in combinatie met een getal. Hier zijn enkele veelvoorkomende maten en mogelijke toepassingen:

 

- M5: Deze kleine bouten worden vaak gebruikt voor lichtere toepassingen waar beperkte kracht vereist is.

- M6: Deze maat is geschikt voor middelzware toepassingen waar wat meer treksterkte nodig is.

- M8: Deze bouten zijn veelzijdig en worden vaak gebruikt in een breed scala aan toepassingen, zowel binnen als buiten de bouwsector.

- M10: Deze maat is sterker en geschikt voor zwaardere constructies en bevestigingen.

M12: Deze bouten zijn nog krachtiger en worden vaak gebruikt in industriële toepassingen.

- M14 en M16: Deze bouten zijn behoorlijk groot en worden gebruikt in zeer zware constructies.

Twijfelt u welke slotbout het beste past bij uw klus? Neem gerust contact op met onze klantenservice. Wij denken graag met u mee! 

Toepassingen van slotbouten

Slotbouten worden gebruikt voor zeer uiteenlopende toepassingen in verschillende industrieën en situaties. Hier zijn enkele voorbeelden van waar deze bouten vaak worden gebruikt:

 

Bouwsector: In de bouw worden deze bouten vaak gebruikt om houten balken, palen en andere structurele elementen te bevestigen. Ze bieden een sterke en veilige verbinding, vooral in dragende structuren.

 

Machinebouw: De bouten worden vaak gebruikt in machines en apparatuur om verschillende onderdelen stevig aan elkaar te bevestigen.

 

Automobielindustrie: Slotbouten worden gebruikt in de auto-industrie voor het bevestigen van onderdelen zoals remschijven en wielnaven.

 

Tuin- en landschapsarchitectuur: Bij het bouwen van hekken, leuningen en andere buitenstructuren zijn ze nuttig vanwege hun weerbestendigheid.

 

Maritieme toepassingen: Ze worden vaak gebruikt op boten en schepen, waar ze bestand moeten zijn tegen corrosie door blootstelling aan water.

Voordelen van slotbouten

Slotbouten hebben verschillende voordelen die hen tot een populaire keuze maken voor veel toepassingen:

 

1. Sterkte: Ze bieden een hoge treksterkte, waardoor ze geschikt zijn voor veeleisende constructies.

2. Anti-diefstal: De ronde kop voorkomt dat de bout gemakkelijk kan worden losgedraaid, waardoor ze een goede keuze zijn voor beveiligingstoepassingen.

3. Veelzijdigheid: Door de beschikbaarheid in verschillende maten zijn deze bouten geschikt voor een breed scala aan projecten.

4. Duurzaamheid: Ze zijn vaak gemaakt van roestvrij staal of gegalvaniseerd staal, wat hen bestand maakt tegen corrosie en geschikt maakt voor buitentoepassingen.

5. Eenvoudige installatie: Ze kunnen gemakkelijk worden geïnstalleerd met behulp van een inbussleutel of -sleutel.

Probo slotbouten kopen? 

De Probo slotbouten besteld u eenvoudig en snel op onze website. Kies de door u gewenste maat en hoeveelheid en reken af via uw winkelmandje. Geniet van de juiste slotbout voor uw project en creëer veilige constructies.


Naast deze schroeven hebben wij natuurlijk ook snelboorschroeven, gipsschroeven, rvs vlonderschroeven en houtschroeven in ons assortiment. Zo zorgen wij dat u bij Probo Products altijd de juiste schroeven voor uw klus vindt.

Slotbouten kopen