Filteren op

Prijs

  • € 3,00 - € 24,00

StrijkerShops

Subcategories

Er zijn 107 producten.

Item 1-18 van 107 in totaal item(s)

Actieve filters

Item 1-18 van 107 in totaal item(s)

Houtdraadbouten

Een houtdraadbout, ook wel bekend als houtfret, zijn speciale houtschroeven die veelal worden gebruikt in houten constructies. Bij PROBO Products kun je deze houtbouten bestellen. Ze hebben een kop met zes kanten en een deel van de schroef is voorzien van houtdraad. Deze bouten worden ingezet wanneer standaard houtschroeven niet voldoende kracht leveren op een houten ondergrond.

Wat is een houtdraadbout?

Bij PROBO Products vindt u hoogwaardige houtdraadbouten die van essentieel belang zijn voor het versterken en beveiligen van houten materialen. Met een zeskantige kop en houtdraad op een deel van de schroef, bieden deze bouten een krachtige grip op houten oppervlakken. Ze worden specifiek ingezet wanneer standaard houtschroeven niet de vereiste kracht leveren.

 

Onze houtdraadbouten staan garant voor duurzame en betrouwbare verbindingen in uiteenlopende bouwtoepassingen. Onze RVS-houtdraadbouten zijn perfect geschikt voor projecten waar standaard schroeven tekort kunnen schieten. Dankzij hun sterke en veelzijdige karakter zijn ze ideaal voor diverse toepassingen, zoals het stevig bevestigen van zware balken en het monteren van radiatoren op schuttingen. Niet alleen geschikt voor hout, maar ook bruikbaar op beton en steen in combinatie met een plug. Bij PROBO Products bent u verzekerd van hoogwaardige schroeven die voldoen aan de eisen van uw bouwprojecten.

Toepassing van houtdraadbouten

Stappenplan voor het toepassen van de houtdraadbouten:

 

  1. Voorboren: ongeacht de ondergrond waarop u de bouten gaat aanbrengen, wordt het sterk aanbevolen om voor te boren. Dit helpt houtsplijting te voorkomen en voorkomt schade aan de houtbout zelf.
  2. Diameter boorgat: zorg ervoor dat de diameter van het boorgat gelijk is aan de kern van de houtdraadbout. Dit zorgt voor een optimale bevestiging en stabiliteit.
  3. Optimale bevestiging: het gebruik van de juiste diameter garandeert een optimale bevestiging, wat essentieel is voor de duurzaamheid en stevigheid van de constructie.

 

Ontdek ons assortiment met zowel RVS houtdraadbouten als verzinkte varianten. RVS bouten bieden optimale corrosiebestendigheid, ideaal voor langdurige en buiten toepassingen. Voor minder veeleisende omstandigheden zijn verzinkte houtdraadbouten een betrouwbare, kosteneffectieve keuze. Kies de bouten die passen bij uw specifieke behoeften en projecteisen.

Gebruik de juiste houtdraadbout

Bij PROBO Products bieden we RVS houtdraadbouten en verzinkte houtdraadbouten aan, elk geschikt voor specifieke toepassingen. De juiste lengte van de bouten is essentieel: lang genoeg voor een stevige verbinding, maar niet zo lang dat er risico is op het uitsteken aan de onderkant.

 

Gebruik het juiste gereedschap; houtdraadbouten moeten worden aangedraaid met een doppenset of steeksleutel, wat iets meer tijd vergt dan het gebruik van een accuboormachine voor andere schroeven.

 

De meest gangbare maten houtdraadbouten zijn:

  • Houtdraadbout M6 (sleutelmaat 10)
  • Houtdraadbout M8 (sleutelmaat 13)
  • Houtdraadbout M10 (sleutelmaat 17)
  • Houtdraadbout M12 (sleutelmaat 19)

Met de juiste houtdraadbouten en gereedschappen bent u goed uitgerust. Heeft u toch nog vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. 

Bestel uw houtdraadbout bij PROBO Products

Ontdek een uitgebreid assortiment houtdraadbouten bij PROBO Products. Onze webshop biedt diverse varianten, waaronder verschillende lengtes, diameters, materialen en kleuren.

Bestel moeiteloos uw houtdraadbout en ontdek ook ons aanbod aan andere bouten, zoals slotbouten en zeskantbouten. Twijfelt u over uw keuze of heeft u vragen? Ons deskundige team staat klaar om je te adviseren over houtdraadbout.

Houtdraadbout kopen